|

Izvještaj MUP-a KS: Jučer zabilježena tri razbojništva i saobraćajna nesreća

Izvještaj MUP-a KS: Jučer zabilježena tri razbojništva i saobraćajna nesreća
4
Klix.ba
25.11.2015. u 10:22
6
komentara
4

dijeljenja
Izvještaj MUP-a KS: Jučer zabilježena tri razbojništva i saobraćajna nesreća Foto: Ilustracija/Klix.ba
Prema izvještaju MUP-a KS jučer su na području KS zabilježena tri razbojništva i jedna saobraćajna nesreće u kojoj je pješak zadobio teže tjelesne povrede.
Oko 14,50 sati, u prodavnici "Block Market" u ulici Alipašina broj 10, općina Centar Sarajevo, od strane jednog NN izvršioca uz prijetnju pištoljem izvršeno KD iz člana 289. KZ FBiH /Razbojništvo/ nad radnicom L. S. te je tom prilikom otuđen novac. O navedenom obaviješten je Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja i pronalasku izvršioca.

Oko 16,45 sati, u prodavnici "Rašmer" u ulici Novopazarska broj 131, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN izvršioca uz prijetnju pištoljem izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom R. Z. a tom prilikom je otuđen novac.

Novo razbojništvo zabilježeno je oko 19,40 sati, u prodavnici "Konzum" u ulici Hasana Sušića broj 15, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN izvršioca uz prijetnju nožem.

Sinoć u 22,40 sati policijski službenici Treće PU, lišili su slobode L. A. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo lažnog prijavljivanja.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...