Pričinjena šteta
21

Iz vatrenog oružja pucano na porodičnu kuću u Tuzli

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Za sada nepoznata osoba ili više njih noćas je iz vatrenog oružja ispalila nekoliko hitaca na porodičnu kuću Beriza Kabilovića u Tuzli.

Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), napad se dogodio u subotu oko 3:30 sati, a na mjesto događaja upućena je ekipa Policijske uprave Tuzla koja je uz nadzor Kantonalnog tužilaštva u Tuzli obavila uviđaj.

"Na kući su primijećena oštećenja fasade koja su navjerovatnije nastala od hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja", kratko su za Klix.ba kazali iz MUP-a TK, naglasivši da je cijeli slučaj predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Tuzlanska advokatica Belma Džuho-Balijagić kao punomoćnik Beriza Kabilovića uputila je saopćenje za javnost u kojem je navela da je pri napadu na kuću pričinjena veća materijalna šteta.

U saopćenju je istaknuto i da je Kabilović u porodičnoj kući boravio sa suprugom i maloljetnim djetetom.

Inače, Kabilović je organima gonjenja poznat po nizu počinjenih krivičnih djela zbog kojih je izdržavao zatvorske kazne, a teško je ranjen 2014. godine prilikom pucnjave koja se dogodila na Brčanskoj Malti u Tuzli.