Crna hronika
50

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH nestalo 27 hiljada KM

Piše: Er. M.
Foto:Arhiv/Klix.ba
Foto:Arhiv/Klix.ba
Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine nestalo je blizu 27 hiljada KM. Do ovih saznanja došlo se nakon što su uposlenici Ministarstva primijetili "sumnjivo ponašanje blagajnice", kazao je za Klix.ba ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Pomoćnik ministra za finansije i Šef odsjeka za finansije u Ministarstvu civilnih poslova BiH informisali su ministra Adila Osmanovića da postoje naznake "sumnjivog ponašanja blagajnice" koja je otišla na bolovanje i nije razduživala blagajnu.

"Rekao sam da je pozovu, da se odmah formira komisija, da se otvori blagajna i da se napravi vanredni popis blagajne. Tako je i urađeno. Ustanovljeno je da nedostaje blizu 27 hiljada KM. Upućen je automatski dopis Pravobranilaštvu BiH, formirana je disciplinska komisija i uputili smo dopis Tužilaštvu da se uključi u slučaj", rekao je Osmanović.

Adil Osmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adil Osmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Interni revizor također je uključen u cijeli slučaj, a kako nam je kazao Osmanović revizijom će biti utvrđeno da li je bilo i drugih propusta.

"Nisam u kontaktu s blagajnicom. S njom su u kontaktu njeni pretpostavljeni, kao i članovi komisije koja je formirana", rekao je Osmanović.