|

Istočno Sarajevo: Slaviša Jurošević koji je optužen za pokušaj ubistva ostaje u pritvoru

Istočno Sarajevo: Slaviša Jurošević koji je optužen za pokušaj ubistva ostaje u pritvoru
98
Dž. P.
25.3.2020. u 12:14
1
komentara
98

dijeljenja
Istočno Sarajevo: Slaviša Jurošević koji je optužen za pokušaj ubistva ostaje u pritvoru Foto: N. G./Klix.ba
Slaviši Juroševiću iz Milića, optuženom za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima, Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor.
Pritvor mu je produžen zbog bojazni od bjekstva, a prema ovom rješenju može trajati do izricanja prvostepene presude.

Prema optužnici, Jurošević se tereti da je Vasiljevića pokušao ubiti 2. juna 2019. godine, zajedno i po dogovoru s Miljanom Milićem, Stefanom Radovanovićem, Stevanom Garićem, Nebojšom Petkovićem, Milutinom Kandićem, Goranom Čalmićem i Nebojšom Ozimkovićem. Oni su ga sačekali na parkingu ispred dvorišta pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Šekovićima gdje su ga pretukli.

Milić je prvi prišao Vasiljeviću kada je on došao na parking te je i iz jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu. Vasiljević je pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga tuku. Milić ga je udarao metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama.

Kako se navodi u optužnici, do Vasiljevića, koji je ležao na asfaltu, dotrčao je Jurošević, zajedno s Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, pa su Vasiljevića počeli udarati nogama po tijelu. Napadače su u premlaćivanju spriječili S.D., S.Ž., V.P. i P.R., koji su izašli iz parohijskog doma i krenuli prema njima.Jurošević je, ugledavši te ljude, zajedno s Petkovićem, Kandićem i Čalmićem otrčao prema parku iz kojeg su prethodno došli i dalje u pravcu lokalne banke. Milić, Radovanović i Garić su sjeli u Golf i velikom brzinom se odvezli u pravcu Vlasenice.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...