Sukob zbog dvorišta
559

Imam nakon svađe s hadžijom pucao na groblju u Višegradu

M. G.
Foto: Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Foto: Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Policijska stanica Višegrad je u subotu u poslijepodnevnim satima zaprimila prijavu da je na mjesnom groblju u ovom gradu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Nakon izlaska na teren policajci su utvrdili da je došlo do prepirke između osoba inicijala S. N. i A. A. iz Višegrada, a zatim i do upotrebe vatrenog oružja.

Kako pišu "Nezavisne novine", pozivajući se na neimenovani izvor, Nusret S., imam iz Višegrada, osumnjičen je da je nakon svađe sa sugrađaninom hadžijom Azizom A. u subotu pucao iz pištolja na mjesnom groblju u Višegradu.

Očevici su naveli da je među njima prvo izbio verbalni sukob u vezi s dvorištem groblja, a potom je Aziz A. navodno komadom drveta krenuo prema imamu, koji je potom ispalio hitac. Srećom, niko nije povrijeđen.

Iz MUP-a RS su se o ovom događaju oglasili saopćenjem u kojem navode da je o svemu upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi Izvještaj protiv S. N. za krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

"Policijski službenici odmah su po prijavi izašli na mjesto događaja i izvršili uviđaj. Istog dana policijski službenici Policijske stanice Višegrad uhapsili su S. N. za kojeg postoje osnovi sumnje da je navedenog dana nakon narušavanja Javnog reda i mira pucao iz vatrenog oružja (pištolja), dok je na mjestu događaja pronađeno vatreno oružje pištolj 'CZ', model M70, koji je i privremeno oduzet od uhapšenog", saopćeno je iz MUP-a RS.