Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najlakše je laprdati na ovu temu, ali ovo su alarmantne situacije za status radnika u BiH . Zakon o radu novi ili stari je bolji od anarhije kakva trenutno vlada . Svaki dan imamo gruba kršenja radničkih prava dali se radi o zaštiti na radu ili prekovremenim satima ili se mora raditi sve i svašta bez ikakve obuke za to radno mjesto . Zato se dešavaju teške povrede i ubistva sa oznakom povreda na radu zbog nepažnje. Glavni krivci su korumpirane kantonalne inspekcije za rad i zaštite na radu . Oni unaprijed imaju dogovor sa poslodavcima ili ga grade poslije nekog slućaja. Otkrivaju identitet onoga ko je prijavio nepravilnosti i daju instrukcije poslodavcu kakve izjave da daju ako se ode na sud . Inspektori su i vlasnici u sjeni firmi koje se bave prodajom htz opreme i firmi koje su registrovane za obuku o zaštiti na radu od požara itd. Poslodavci imaju uticaja i na odluku doktora kod davanja doznaka Ne rijatko doktori sami priznaju da imaju pritisak , pa bolesnog radnika šalju na rad
Vi sto nikad na bausteli niste radili ne laprdajte. Pogledajte slike vidjet cete da je tehnicka greska u pitanju. Covjek je i dobro proso kako je moglo zavrsit.
Rabljena oprema...istrošena,nesigurna....certifikat???MA NE TREBA NAMA CERTIFIKAT....
Kad ga gazda tjera da skace po krovu i cisti sve a nece da angazuje sezonskog radnika koji bi to radio svakih 20 dana ili mjesec za dnevnicu.Sipaj gorivo,peri sajbe ,slazi robu u trgovini ,i jos ga natjera na krov.
nigdje ne pise da je radnik pumpe -.-
pise da je radnik iz neke firme koja nema veze sa pumpom i koja je radila redovno ciscenje, retardi
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Brz oporavak, nadam se da nisu neke ozbiljne povrede u pitanju. Odes da zaradis i sto te snadje. :-(