Crna hronika
101

Identifikovan kradljivac mobitela: Policija traga za Vedadom Tirom

Piše: E. F.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon što je Klix.ba danas objavio video krađe dva mobitela iz prodavnice Univerzalno, koja se nalazi u tržnom centru u sarajevskom naselju Grbavica, jedan od lopova je identifikovan.

Kako saznajemo, radi se o Vedadu Tiri iz Goražda, dobro poznatom kradljivcu. On je identifikovan zahvaljujući mnogim pozivima građana upućenih policiji nakon objave snimka, ali i radu policijskih službenika koji, kako nam je potvrđeno iz policijskih izvora, dobro poznaju Tiru.

"Kradljivac je identifikovan i traga se za njim, to je sve što za sada možemo reći", rečeno nam je u Operativnom centru MUP-a KS.

Podsjećamo, krađa se dogodila jučer nešto prije 17 sati kada se Tiro zajedno sa još dvije osobe ušetao u prodavnicu Univerzalno te iskoristio trenutak nepažnje uposlenika kako bi ukrao dva mobilna telefona.

Odmah su izašli iz prodavnice i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Policija, kako saznajemo, intenzivno traga za Tirom, a o njegovom identitetu obaviještena je i nadležna policijska stanica. Radi se i na identifikaciji žene u čiju je torbu Tiro stavio ukradeni mobitel te još jednog saučesnika ove grupe.