Crna hronika
0

Hasan Alić tupim predmetom do smrti izudaran po glavi

Piše: E. F.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hasan Alić iz Kozarca (74) kod Prijedora izudaran je do smrti tupim predmetom po glavi i to najvjerovatnije čekićem. Potvrdio je ovo za Klix.ba Željko Karan, patolog Zavoda za sudsku medicinu RS.

"Uzrok smrti preminulog su udarci u glavu koje je zadobio. Radi se o devet udaraca tupim predmetom, a prema onome što sam mogao vidjeti, rekao bih da se radi o čekiću", istakao je Karan.

Nezvanično saznajemo da se već zna ko je ubio nesretnog Alića. Navodno, sa ubicom je Alić bio u društvu te su zajedno pili i kockali kada su se žestoko posvađali te je izvršilac dohvatio tupi predmet i izudarao Alića.

Podsjećamo, nepoznati izvršilac je nakon ubistva pokušao zapaliti Alića i njegovu kuću, međutim, vatra se brzo ugasila tako da je policija mogla izvršiti uviđaj i prikupiti određene dokaze koji će pomoći na otkrivanju počinilaca ovog gnusnog ubistva.

Hasan Alić pronađen je jučer u popodnevnim satima mrtav u svojoj porodičnoj kući u Kozarcu.

Iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti ranije je za Klix.ba rečeno da su privedene dvije osobe koje se dovode u vezu sa ovim zločinom te da su u toku pretresi na više lokacija na području grada Prijedora.