Saradnja MUP-ova dva bh. entiteta
0

Hapšenja u Banjoj Luci zbog krvave pljačke u Jajcu

Piše: D. T.
Uhapšeni Aleksandar Babić i Zoran Piljagić
Uhapšeni Aleksandar Babić i Zoran Piljagić
Banjalučka policija uhapsila je četiri osobe koje se dovode u vezu sa pljačkom dvije zlatare u Jajcu, tokom koje je ubijen Stojan Knežević (27) zvani Ćole iz Banje Luke.

Kako je portalu Klix.ba potvrđeno, uhapšeni su Aleksandar Babić (24), Zoran Piljagić (36), Siniša Vasiljević (33) i Danijel Trivalić (29), dok se za Zoranovim bratom Zlatkom Piljagićem, još traga.

"Ove četiri osobe predate su kolegama iz MUP-a Srednjo-bosanskog kantona na dalje postupšanje", rekli su u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Svi uhapšeni od ranije su imali policijski dosije, a privođeni su zbog različitih krivičnih djela. Za sada nije poznato da li su oni bili na mjestu krvave pljačke ili su bili povezani sa direktnim izvršiocima propalog razbojništava u Jajcu.

Podsjećamo, tokom pokušaja pljačke zlatara “Gabi” i “Gold u Jajcu policija je u četvrtak rano ujutron u razmjeni vatre ubila Banjalučanina Stojana Kneževića zvanog Ćole.

Postoji osnovana sumnja da iza krvave pljačku zlatara odgovorna organizovana kriminalna grupa kradljivaca zlata iz Banje Luke, te su zbog toga u istragu uključeni I kriminalistički inspektori CJB Banja Luka.

Prema nezvaničnim informacijama, banjalučka grupa se tereti za niz nerasvijetljenih pljački zlatara na području čitave BiH izvršenih u proteklih godinu dana, a u kojima je ukraden nakit vrijedan više stotina hiljada KM.

U pitanju su nerasvijetljene pljačke zlatara u Kozarskoj Dubici, Gornjem Vakufu, Sanskom Mostu i drugim gradovima.