Crna hronika
3

Han Pijesak: Prepriječio put vozilu i ispalio tri metka

SRNA
Policija u Han Pijesku privela je osobu čiji su inicijali S.M. za kojeg postoji osnovana sumnja da je prije dva dana automobilom pratio i prepriječio put jednom vozilu u kojem su se nalazila dva lica, te u njegovom pravcu ispalio tri metka iz pištolja.

Policijskoj stanici u Han Pijesku jučer je prijavljeno da se Policijskoj stanici Vlasenica u utorak, 14. aprila, obratilo lice A. P. i prijavio da su njega i njegovog brata M. P, nakon izlaska sa benzinske pumpe u Han Pijesku, pratila tri nepoznata lica u motornom vozilu "golf A2".

Prema navodima A.P, u mjestu Čađavica, općina Han Pijesak, nepoznate osobe su ih navedenim vozilom pretekla i prepriječila im put.

Nakon što su A. P. i njegov brat uspjeli da zaobiđu prepriječeno vozilo, prema izjavi A. P, iz "golfa" je izašao vozač i ispalio tri metka iz pištolja u pravcu njihovog vozila.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti S. M, koji je priveden u službene prostorije policijske stanice.

Tokom uzimanja izjave S. M. je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela.

Pretresom vozila koje koristi S. M. pronađena je lovačka puška sa 44 komada patrona, za koju ne posjeduje oružni list.

U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.