Policija ga opet uhapsila
0

Hajrudin Harbaš, II epizoda: "Rasvijetljena" i pucnjava

Piše: N. J.
Hajrudin Harbaš prilikom "akcije" na Alipašinom Polju
Hajrudin Harbaš prilikom "akcije" na Alipašinom Polju
Sarajevska policija u srijedu je lišila slobode Hajrudina Harbaša (1990) zbog sumnje da je u subotu oko 21:30 sati u novogradskoj ulici Senada Mandića Dende pucao na Almira Dž. iz Sarajeva.

U ovom napadu nije bilo povrijeđenih, a Harbaš je nakon pucnjave pobjegao s mjesta događaja. Međutim, policiji nije trebalo dugo da ga pronađe i liši slobode. Nije ovo Harbašu prvi susret s policijom, nedavno je lišen slobode zajedno sa svojim ortakom Amarom Al Mansourom.

Harbaš je, naime, zajedno Al Mansourom, 24. juna razbio staklo na terencu parkiranom na Alipašinom Polju, te iz njega ukrao torbicu. Obojica su se tad "proslavili" jer je čitavu njihovu akciju snimio naš čitatelj, pa ih je šira javnost mogla dobro upoznati. Međutim, ubrzo bivaju pušteni na slobodu, pa Harbašu nije trebalo dugo da policiji da novi razlog da ga potraže.

Ovog puta je, u četvrtak u podne, Tužilaštvo KS zatražilo jednomjesečni pritvor za Harbaša zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, a Općinski sud, kojem se obratilo Tužilaštvo, odluku o tome donijet će u zakonskom roku, 24 sata.