Crna hronika
495

Hadžići: Ubijen vozač tramvaja dok se vraćao kući sa posla, ubica uhapšen

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Uposlenik GRAS-a Armen Dulić ubijen je u mjestu Zovik u Hadžićima nakon što je napadnut nožem, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.

Incident se desio u 13:00 sati, a uviđaj na mjestu događaja vrše pripadnici MUP-a KS.

"Napadnut je jedan naš uposlenik koji se vraćao kući sa posla. Zaista smo šokirani. Ovo nije prvi put da su naši uposlenici napadnuti", rekla je za Klix.ba Samira Kadić, glasnogovornica GRAS-a.

Kako saznajemo prepirka je započela između vozača autobusa i Š.S., rođen 1954.godine. U prepirku se uključio Dulić, inače vozač tramvaja, rođen 1977. godine, koji se ovim autobusom vraćao kući sa posla.

Nakon što su Š.S. i Dulić izašli iz autobusa na autobusko stajalište, Š. S. je nožem u predjelu grudnog koša nanio povrede Duliću.

Povrijeđeni je navedenim autobusom prevezen u Dom zdravlja "Hadžići", gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći konstatovana smrt.

Izvršilac krivičnog djela se udaljio sa mjesta događaja, a pronađen je na lokalitetu Gradac u Hadžićima gdje je uhapšen i priveden u prostorije IV PU, naveli su iz MUP-a KS.

Nakon što su se pojavile informacije da će uposlenici GRAS-a danas povući vozila iz saobraćaja, Samira Kadić iz press službe nam nije mogla potvrditi ove navode.

"Ne možemo potvrditi da će kolege danas blokirati saobraćaj ili povući vozila. Emocije su proradile. Nakon toliko verbalnih i fizičkih napada na naše uposlenike, ovo je definitivno kap koja je prelila čašu", rekla je Kadić za Klix.ba.

Ministar saobraćaja kantona Sarajevo, Jusuf Bubica nam je rekao da je obaviješten o nemilom događaju i da ide u GRAS kako bi dobio detaljnije informacije.

"Javili su mi da je ubijen vozač tramvaja koji je pokušao zaštititi vozača autobusa kojeg je napao putnik. Kako sam saznao, putnik je zahtjevao da izađe prije stanice, nakon što mu to nije dozvoljeno, izvadio je nož i vozača ubo direktno u srce. To je zaista strašno i nemam komentara", rekao je Bubica.

Dodao je da je ovo vanredna situacija i da se sve odvija spontano, te da se uposlenici GRAS-a okupljaju u krugu preduzeća.