Crna hronika
45

Grupa navijača Željezničara došla na Koševo kako bi se obračunala s navijačima FK Sarajevo, uhapšene 4 osobe

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Pripadnici policije Kantona Sarajevo priveli su na saslušanje četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira, saopćeno je iz MUP-a KS.

Jutros u 08:50 sati Prva PU je obaviještena da se na južnoj strani stadiona "Asim Ferhatović Hase", ulica Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, nalaze nepoznate osobe koje narušavaju javni red i mir.

Na mjesto događaja upućeno je više patrola i na makadamskom parkingu na lokalitetu Betanije policijski službenici su zatekli sljedeće osobe: Š. K., rođen 1995. godine u Sarajevu, F. S., rođen 1993. godine u Sarajevu, H. S., rođen 1996. godine u Sarajevu i Z. E., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

U obavljenom razgovoru isti su izjavili da pripadaju navijačkoj skupini FK Željezničar te su sa grupom navijača došli na navedeni stadion kako bi se fizički obračunali s pripadnicima navijačke skupine FK Sarajevo.

Izvršenim obilaskom užeg i šireg lokaliteta oko stadiona "Asim Ferhatović Hase", pronađeno je više drvenih palica i improvizovanih metalnih palica.

Navedene osobe su privedene u službene prostorije I PU i protiv njih će biti preduzete zakonom predviđene mjere. Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.