Crna hronika
2

Grude: Policija uhapsila muškarca i zaplijenila 10,3 kg marihuane

Piše: N. J.
(Foto: MUP ZHK)
Policajci iz Gruda sinoć su zaplijenili veću količinu marihuane, što je kruna višesedmične akcije kodnog imena Mač II.

Cilj akcije bio je detektiranje krijumčarskih lanaca odnosno otkrivanje osoba koje krijumčare drogu tzv. Balkanskom rutom, čiji jedan krak prelazi preko BiH, te zapljena što većeg broja pošiljki. Policija je tako došla do saznanja da će mlađi muškarac u vozilu VW Passat, ovih dana pokušati prenijeti veću količinu droge iz istočne Hercegovine u Hrvatsku te su poduzete sve potrebne mjere i radnje da se to spriječi.

Sinoć oko 23:30 sati policajci su uočili Passat bh. registarskih oznaka u Grudama te ustanovili da je vozač M. T. (28) iz Bileće. Pretresom vozila pronađeno je više paketa oblijepljenih samoljepljivom trakom u kojima se nalazila marihuana. M. T. je uhapšen, a vozilo oduzeto. Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac. Vaganjem je utvrđeno da se u 10 paketa nalazilo 10,3 kg marihuane.

Zadovoljstvo uspješno izvedenom akcijom izrazio je i policijski komesar Zoran Galić, koji je čestitao policajcima. "Sve što je vezano uz krijumčarenje i stavljanje u promet droge s pravom izaziva najdublje zgražanje javnosti", izjavio je komesar Galić.

"Iskorištavanje bolesti ljudi, a ovisnost je bolest, kako bi se na brz način stekla zarada nešto je što vrijeđa savjest svakog moralnog čovjeka i sigurno je da ćemo povećati svoje napore u borbi protiv ovog teškog oblika kriminaliteta", dodao je.