{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Granični policajac uzeo 800 eura i pustio šestoricu Turaka u BiH

F
13.12.2011. u 15:46
0
16
Granični policajac uzeo 800 eura i pustio šestoricu Turaka u BiH
0
Granični policajac uzeo 800 eura i pustio šestoricu Turaka u BiH
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Bojana Veselinovića (1981.) koji se tereti za krivično djelo - primanje dara i drugih oblika koristi.
Prema tužbenim navodima, Veselinović je 11. septembra 2008. godine u svojstvu ovlaštene službene osobe, vršeći poslove nadzora i kontrole prelaska državne granice, a radi sticanja direktne protivpravne finansijske koristi, na graničnom prijelazu Aranđelovo u općini Trebinje primio dar da u okviru svojih ovlaštenja izvrši određene nezakonite radnje.

U optužnici se navodi da je Veselinović navedenog dana omogućio ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine šestorici državljana Republike Turske, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak na teritoriji BiH i to bez odgovarajućeg evidentiranja njihovog ulaska i bez unošenja odgovarajuće zabilješke o ulasku u njihove putne isprave, što je u suprotnosti s važećim zakonskim propisima.

Kako se u optužnici dalje navodi, Veselinović je za ovakvo nevršenje svoje službene obaveze primio i za sebe zadržao novčani iznos od 800 eura, a koji novac mu je predala njemu poznata osoba, koja je upravljajući svojim vozilom spomenute državljane Republike Turske prevodila preko državne granice iz Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Optužnica Bojana Veselinovića tereti da je kao službena osoba u Graničnoj policiji BiH primio novac da u okviru svog ovlaštenja izvrši određene nezakonite radnje, čime je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. KZ
BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćilo je državno tužilaštvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: