Granični policajac uzeo 800 eura i pustio šestoricu Turaka u BiH

F
FENA
13.12.2011. u 15:46
0
16
Granični policajac uzeo 800 eura i pustio šestoricu Turaka u BiH
0
Granični policajac uzeo 800 eura i pustio šestoricu Turaka u BiH
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Bojana Veselinovića (1981.) koji se tereti za krivično djelo - primanje dara i drugih oblika koristi.
Prema tužbenim navodima, Veselinović je 11. septembra 2008. godine u svojstvu ovlaštene službene osobe, vršeći poslove nadzora i kontrole prelaska državne granice, a radi sticanja direktne protivpravne finansijske koristi, na graničnom prijelazu Aranđelovo u općini Trebinje primio dar da u okviru svojih ovlaštenja izvrši određene nezakonite radnje.

U optužnici se navodi da je Veselinović navedenog dana omogućio ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine šestorici državljana Republike Turske, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak na teritoriji BiH i to bez odgovarajućeg evidentiranja njihovog ulaska i bez unošenja odgovarajuće zabilješke o ulasku u njihove putne isprave, što je u suprotnosti s važećim zakonskim propisima.

Kako se u optužnici dalje navodi, Veselinović je za ovakvo nevršenje svoje službene obaveze primio i za sebe zadržao novčani iznos od 800 eura, a koji novac mu je predala njemu poznata osoba, koja je upravljajući svojim vozilom spomenute državljane Republike Turske prevodila preko državne granice iz Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Optužnica Bojana Veselinovića tereti da je kao službena osoba u Graničnoj policiji BiH primio novac da u okviru svog ovlaštenja izvrši određene nezakonite radnje, čime je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. KZ
BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćilo je državno tužilaštvo.


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: