Policijski bilten
0

Građaninu Srbije uz prijetnju nožem oteli novac i dokumente

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U mjestu Pazarić, općina Hadžići, na kolovozu ulice Šavnička do broja 4 jučer oko 09,30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teške tjelesne povrede zadobio S.S.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, tom prilikom, najvjerovatnije, došlo je do gubljenja kontrole na dijelu navedene ulice sa izrazito visokim stepenom nagiba-nizbrdice, a zatim do pada sa bicikla djeteta S.S., rođen 2003. godine iz Pazarića.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život (fraktura lobanje i povreda mozga) zadobio je S. S., kome je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCU Sarajevo, a zatim na klinici za Neurohirurgiju KCU Sarajevo, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Jučer oko 06,15 sati u ulici Topal Osman paše bb, općina Novo Sarajevo, pet nepoznatih osoba je fizički napalo H.S., rođen 1987. godine iz Sarajeva.

Na KUM-u KCU Sarajevo njemu je ukazana ljekarska pomoć i tom prilikom konstatovano da je zadobio teške tjelesne ozljede (napuknuće rebara) nakon čega je zadržan na daljnjem liječenju.

Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog dagađaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Peta PU je jučer oko 02.30 sati obaviještena da je ispred OŠ "Izet Šabić" u ulici Donji Hotonj bb, općina Vogošća, došlo do međusobne tuče između O.D., rođen 1986. godine iz Sarajeva i B. J., rođen 1983. godine iz Vogošće, kojom prilikom je usljed pada povrede zadobio O. D..

Na KUM-u KCU Sarajevo O.D. je ukazana ljekarska pomoć i konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede (fraktura lobanje) nakon čega je zadržan na daljnjem liječenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna ozljeda, istog dana u 05,30 sati službenici Pete PU su pronašli i lišili slobode B. J., rođen 1983. godine iz Vogošće.

Istog dana u 11.50 sati, nakon kriminalističke obrade ova osoba je otpuštena iz službenih prostorija.

Jučer oko 05,00 sati došlo je do požara na kući vlasništvo K. A. iz Sarajeva, koju privremeno radi smještaja koriste radnici firme "GMK Kakanj", a koja je locirana u ulici Ugorsko III broj 3A, općina Vogošća.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo u 06,00 sati. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

O ovome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđajne radnje u prisustvu sudskog vještaka PPZ-a obavili su službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Tom prilikom je konstatovano da je uzrok požara neugašeni opušak cigarete.

Jučer u 15,00 sati u službene prostorije Druge PU pristupio je S. S. iz Srbije i prijavio da su 7. maja oko 19.45 sati u ulici Put života do broja 2, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe uz prijetnju nožem nad njim izvršile razbojništvo, otuđivši mu određenu količinu novca i lična dokumenta.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

U protekla 24 sata službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 314 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 68 vozača. Iz saobraćaja su isključili 34 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, pet osoba bez položenog vozačkog ispita, tri motorna vozila su bila neregistrovana i četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUP-a Kanton Sarajevo.