{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FUP pretresa zatvor u Mostaru, istražuju bjekstvo Dominika Ilijaševića Come

28.10.2013. u 09:29
0
25
FUP pretresa zatvor u Mostaru, istražuju bjekstvo Dominika Ilijaševića Come
0
Pripadnici Federalne uprave policije pretresaju Kazneno-popravni zavod u Mostaru, po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH.
Pretres se vrši sa ciljem izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na izdržavanje zatvorske kazne osuđenika Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji se nalazi u bjekstvu.

Nakon izuzimanja i pregleda dokumentacije, Tužitlaštvo BiH i policijske agencije nastavit će aktivnosti oko utvrđivanja odgovornosti osoba, koje su omogućile bijeg ovog osuđenika, tokom zatvorskog dopusta.

"Bjekstvo Dominika Ilijaševića zvanog Como izazvalo je ugrožavanje sigurnosti i uznemirenost porodica žrtava ratnih zločina, za koje je Ilijašević osuđen na 15 godina zatvora. Također, bjekstvo se negativno odrazilo na sigurnosnu situaciju i narušilo proces uspostave vladavine prava i pomirenja u Bosni i Hercegovini i regionu", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH zajedno sa policijskim agencijama i u saradnji sa Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske, poduzima aktivnosti da se ovaj osuđenik uputi na izdržavanje zatvorske kazne te da se procesuira i kazni za bjekstvo sa izdržavanja kazne u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: