Razbijao stakla
1

Foča: Maloljetnik napao policajca

SRNA
Maloljetnik sa inicijalima S. M. uhapšen je nakon što je fizički napao policajca R. S. ispred ugostiteljskog objekta "Milenijum" u Foči, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo. Maloljetnik je policajca, čiji su inicijali R. S. udario u glavu, a nakon hapšenja, napadač je u Policijskoj stanici vrijeđao, psovao i fizički nasrnuo i na policijske službenike.

Utvrćeno je da je maloljetnik neposredno prije ovog incidenta, razbio dva stakla na salonu zabave "Aleks eksport" u Foči, pa će protiv njega biti podnesen dokumentovani izvještaj.

Policijski službenici uručili su i prekršajni nalog S. B, ocu maloljetnika, zbog propuštanje obaveze staranja.

U Foči je u subotu, 5. novembra, u 22:10 sati muškarac sa inicijalima B. M bivšoj djevojci J. T. nanio vidne povrede glave, pa će protiv njega biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu. 

U toku je rad na dokumentovanju krađe automobila u mjestu Seljani, opština Rogatici, u toku noći 5. na 6. novembar, kada su višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela L. B. iz Sarajeva i V. M, nastanjen u Višegradu, ukrali vozilo "Hyundai Elantru" slovenačkih registarskih oznaka koji je vlasništvo J. J. 

Policija je kontrolisala 138 vozila i vozača, podnijela tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručila 100 prekršajnih naloga, legitimisali 54 osoba, te iz saobraćaja isključila dva vozača koji su imali alokohol u krvi i jednog zbog upravljanja vozilom prije sticanja zakonskog prava, a isključena su i četiri vozila zbog isteka registracije.