Po nalogu Tužilaštva KS
1

Federalna policija u Hadžićima uhapsila tri osobe kod kojih je pronađena droga

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer su realizovali operativnu akciju koja je rezultirala hapšenjem tri osobe kod kojih je pronađena određena količina droge.

Dana drugog aprila policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnim drogama poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, općina Hadžići, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Foto: FUP
Foto: FUP

U sklopu navedenih aktivnosti izvršeno je legitimisanje i pretres tri osobe A.A. (1988) iz Sarajeva, A.D. (1994) iz Sarajeva i I.H. (1992) iz Fojnice, zbog postojanja osnova sumnje da bi predmetne osobe kod sebe mogle posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzete određene količine NN materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis.

Foto: FUP
Foto: FUP

"Navedene osobe se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavili i posjedovali određenu količinu opojne droge Amfetamin i Cannabis koja je prilikom pretresanja pronađena", saopćeno je iz FUP-a.

Predmetne osobe su kriminalistički obrađene te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.