Rogatica
141

Ermin Pavica nakon što mu je zapaljen auto: Bojim se za sigurnost porodice

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Ermin Pavica, kojem je jučer u večernjim satima zapaljen automobil Golf 2, kao i pomoćni objekt u naselju Kukavice u općini Rogatica, rekao je za Klix.ba kako ne želi govoriti o ovom događaju dok istraga koja je u toku ne bude završena jer ne želi stvarati nikakve tenzije.

"Nemam nikakvih novih informacija, a više ne smijem i ne želim davati. Ne mogu ništa više tvrditi i ne želim stvarati tenzije. istraga je u toku, znat ćemo više nakon što se oglasi Tužilaštvo", rekao je Pavica.

Osjeća se, kaže nam, dobro ali priznaje da je pod velikim stresom.

"Bojim se za sigurnost porodice, a ja nisam plašljiv pa se za sebe ne bojim. Naravno, nije mi svejedno i poslije ovoga više ništa neće biti kao prije. Ali ja se ne bojim, evo i sada normalno sjedim i pijem kafu bez ikakvih problema na mjestu gdje je inače pijem", rekao je.

Dodao je kako ga je posjetio zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda Republike Srpske Kemo Čamdžić te kako ga je zvao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

"U tim trenucima svačija podrška mnogo znači", rekao je Pavica.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Podsjećamo, Ermin Pavica je prije nekoliko dana primio prijeteće poruke upućene njemu lično i porodici i o tome je blagovremeno upoznata Policijska stanica Rogatica. Sinoć mu je zapaljen automobil Golf 2, kao i pomoćni objekt u naselju u Kukavice u općini Rogatica. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar na šupi koji je prijetio da se proširi i na kuću, a automobil je u potpunosti izgorio. Policija je obavila uviđaj, a izuzeti materijal s mjesta događaja bit će upućen na dodatno vještačenje u Banju Luku.

Također, nakon nedavnog trovanja stoke porodice Herceglija, ovo je drugi slučaj koji je u posljednje vrijeme uznemiro povratnike Bošnjake i koji prijeti da naruši sigurnost na prostoru općine Rogatica.