Hrasno brdo
197

Epilog sukoba: 22-godišnjak uhapšen nakon što je u Sarajevu autom ubio muškarca

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ubistvo u sarajevskom naselju Hrasno Brdo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su 22-godišnju osobu inicijala B.E., dok je B.S. (1968) uhapšen zbog nasilničkog ponašanja. Nezvanično, riječ je o Enesu i Suadu Bašaliću.

Podsjećamo, oko 16:30 sati došlo je do svađe između osoba B.S. i Ć.A. u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, a koja je privukla pažnju te je zbog toga obavještena Treća policijska uprava. Kada su pripadnici MUP-a KS došli na mjesto događaja, zatekli su službenike Hitne pomoći među kojima je bio ljekar koji je konstatovao smrt Ć.A. (1975.).

Nezvanično saznajemo da je riječ o Azemu Ćesiru.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, postoje osnove sumnje da je B.E. vozilom Renault Clio, registarskih oznaka J98-M-942, u namjeri da ga povrijedi udario Ć.A., koji je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudskim vještacima medicinske, saobraćajne i mašinske struke, izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.