Crna hronika
40

Eksplozija u Sarajevu: Bomba bačena u dvorište porodične kuće

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Stanovnike ulice Mekote bb u sarajevskom naselju Ilidža jutros je uznemirila jaka eksplozija. Detonaciju koja je, kako saznajemo, odjeknula oko jedan sat ujutro, prouzrokovala je bomba bačena u dvorište kuće porodice Manždo.

Pukom srećom povrijeđenih nije bilo, a s obzirom na to, kako saznaje Klix.ba, da je kuća u vlasništvu porodice u kojoj ima čak šestero djece.

Ipak, kako nam je potvrđeno u sarajevskoj policiji, detonacija je prouzrokovala materijalnu štetu na kući na kojoj su polupana stakla, ali i na automobilu koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Također, u dvorištu je pronađen i krater koji je nastao usljed eksplozije.

Kako je za Klix.ba ispričala stanovnica ove ulice, policija, koja je odmah nakon događaja obaviještena o eksploziji, u dva navrata se vraćala na mjesto događaja.

"Došli su po pozivu, ali su nam kazali da na mjestu prijave nisu ništa pronašli, nikakve tragove bombe, pa su ubrzo i otišli", kazala je ona.

No, policijski službenici su se ponovno vratili na teren i provjerili navode prijave te pronašli mjesto eksplozije. Trenutno obavljaju uviđaj i rade na rasvjetljavanju ovog događaja.