Nakon pucnjave u Jablanici
0

Ekremu Poljareviću pritvor zbog pokušaja ubistva

FENA
Sudija za prethodni postupak Mladen Jurišić izrekao je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Ekremu Poljareviću (1961) zvanom Brada, iz Jablanice zbog kaznenog djela ubistva u pokušaju i oštećenja tuđih stvari, koje je počinio 7. novembra u Jablanici.

Po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva za određivanje pritvora, osumnjičeni Poljarević je 7. novembra ove godine oko 2 sata iza ponoći u Ulici Pere Bilića u Jablanici, nakon kraće prepirke s Seidom Idrizovićem i Emirom Džapom, koji su bili u motornom vozilu "VW Polo", iza pojasa izvadio pištolj marke "CZ 99" i u namjeri da obojicu liši života ispalio u njihovu smjeru s udaljenosti od jednoga metra šest metaka.

U ovoj pucnjavi Seid Idrizović pogođen je u desnu natkoljenicu, a Emira Džapu u obje natkoljenice i desnu nadlakticu. Osim nanesenih ozljeda Džapi i Idrizoviću, oštećeno je i vozilo u kojemu su bili.

"Kako se radi o izvanrednim okolnostima u kojima je kazneno djelo izvršeno, a i zbog načina njegova izvršenja, puštanje na slobodu imalo bi za posljedicu stvarno narušavanje javnoga reda", kazao je sudija Jurišić prilikom izricanja pritvora.