Akcija "Consigliere"
121

Dženis Kadrić prebačen u prostorije MUP-a KS gdje će biti nastavljena krim-obrada nad njim

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Osumnjičeni za organizovani kriminal i pranje novca Dženis Kadrić odveden je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS gdje će nad njim biti nastavljena kriminalistička obrada.
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS, Kadrić će biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će potom biti zadržan 24 sata do nove sudske odluke.

Dženis Kadrić je, inače, bio službenik Federalne uprave policije.

Podsjetit ćemo, jutros su Dženis Kadrić i Alem Hodović uhapšeni u Sarajevu u okviru akcije "Consligliere" koju su proveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Njih dvojica se, također, dovode u vezu sa šefom narkokartela "Tito i Dino".

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Prilikom realizacije navedene akcije, policija je izvršila i pretres imovine koju koriste Kadrić i Hodović. Tom prilikom je oduzeta velika količina novca, oružja te dva automobila.

Pretresi su izvršeni na području općina Centar i Novi Grad. U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija te drugi predmeti od interesa za istragu.