Općinski sud odlučio
3

Džemi Kalajevcu pritvor zbog fizičkog napada na policajke

FENA
Foto. Arhiv/Klix.ba
Foto. Arhiv/Klix.ba
Džemi Kalajevcu (37) iz Živinica određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Pritvor je odredio Općinski sud Živinice na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Postoji osnovana sumnja da je Kalajevac 11. oktobra u Živinicama prvo vrijeđao dvije policajke iz PU Živinice koje su obavljale redovne poslove kontrole saobraćaja. Nakon toga je jednu od policajki, koja je tražila dokumente i pokušala legitimisati njega i vozača u automobilu u kojem se nalazio, s mjesta suvozača dva puta udario vratima automobila.

Tada je istjerao vozača iz automobila, startao vozilo i krenuo u pravcu policajki. Jedna od njih se uspjela izmaći, dok je policajku koju je prethodno povrijedio udarcem vratima, prednjim dijelom automobila udario u koljena i odbacio je u drugu saobraćajnu traku.

Na mjesto događaja su došla i dva policajca iz PU Živinice, te se Kalajevac vratio i počeo vrijeđati i policajce, koji su ga stavili pod kontrolu i lišili ga slobode.

Pripadnici PU Živinice su obavili kriminalističku obradu, te je Kalajevac uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva TK.