Želi pravdu
8

Dvojica muškaraca napala RVI-a u Sarajevu: Nanijeli mu povrede staklenom kriglom

Klix.ba
Četrdesetjednogodišnji Muamer Ademović fizički je napadnut ispred sarajevskog ugostiteljskog objekta na Pofalićima prošlog petka, 28. aprila. Zadobio je povrede glave i posjekotine.

Ademović se obratio našoj redakciji kazavši kako je tog dana između 21:30 o 21:45 sati došao po svoju suprugu u ugostiteljski objekat Druga kuća te da mu se obratio jedan muškarac koji njemu nije bio poznat. Pri izlazu iz objekta, Muamer je napadnut s leđa i udaren je staklenom kriglom u glavu.

"Pao sam u nesvijest odmah i nakon par sekundi sam došao sebi, ustao i počeo razgovarati s drugim muškarcem koji mi je poznat od ranije. Tada me je on udario i ponovo sam pao. Intervenisala je i policija, a Hitna služba me prebacila u Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdualh Nakaš' gdje su mi ukazali pomoć", rekao nam je Ademović.

Utvrđene su mu povrede glave, posjekotine i hematomi. Imao je vrtoglavice i povraćao je. Kaže da se sada sve pokušava zataškati.

"Ja sam ratni vojni invalid, u vojsci sam bio od 16. godine. Nikome nisam skrivio ništa. Nemam novac da potplaćujem, samo želim pravdu", kazao nam je Ademović.