1. maj
110

Dvije osobe teško povrijeđene u masovnoj tučnjavi u Sarajevu

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Dvije osobe zadobile su teške tjelesne povrede u jučerašnjoj tučnjavi više osoba u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je da je policija primila dojavu o tučnjavi između više osoba u ulici Trebevićka do broja 53 oko 19:50 sati.

"Tom prilikom R. K. i I. S. zadobili su teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć ukazana im je u Općoj bolnici Dr. Abdulah Nakaš", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela policijski službenici Druge Policijske uprave istog dana u 19:30 sati, lišili su slobode I. S. (1986.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nanošenje teških tjelesnih povreda, F. M. (1994.) iz Modriče, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Učestvovanje u tuči te M. S. (1990.) iz Bijeljine i I..R. (1981.) iz Sarajeva, zbog počinjenog prekšaja iz člana 8. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osobe lišene slobode predate su u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela.