Crna hronika
22

Dvije nove paljevine u Sarajevu: Zapaljen automobil i ginekološka ordinacija Clarus

Piše: E. F.
Poliklinika Clarus (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Poliklinika Clarus (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U noći sa četvrtka na petak u Sarajevu su se dogodile dvije nove paljevine. Ovoga puta namjerno je zapaljen automobil Opel Kadett na Ilidži, ali i ginekološka ordinacija Clarus. Na svu sreću, povrijeđenih nije bilo, ali je nastala velika materijalna šteta.

Naime, naprije je do požara došlo u ulici Umihane Čuvidine na području općine Ilidža i to dva sata iza ponoći. Zapaljen je automobil Opel Kadett u vlasništvu R. I. iz Sarajeva, a požar se sa automobila proširio i na kuću T. H. iz Sarajeva. Vatrena stihija je zahvatila prozore, a oštetila je i fasadu na kući.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, a o cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevu i sudski vještak PPZ-a.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od za sada nepoznate osobe. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Nešto kasnije, sarajevski vatrogasci su ponovno imali hitnu intervenciju. Ovoga puta u ulici Skenderija, gdje je gorjela ginekološka ordinacija Clarus u vlasništvu Amre Hadžismajlović.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na ulaznim vratima i fasadi pričinjena materijalna šteta.

O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je i ovoga puta požar podmetnut.

Sarajevska policija, kako nam je rečeno, intenzivno radi na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.