Pozivala u pomoć
86

Dva muškarca privedena u Sarajevu nakon pokušaja otmice žene

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dva muškarca su privedena zbog sumnje da su u Sarajevu pokušali oteti 39-godišnju ženu te da su joj prilikom toga nanijeli tjelesne povrede.

Građani su u utorak u 20 sati obavijestili IV Policijsku upravu (Novi Grad) da u ulici Paljevska, pored nadvožnjaka, iz putničkog motornog vozila Mercedes, ženska osoba traži pomoć.

"Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli vozilo u kojem su se nalazili M. J. rođen 1993. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, L. A. rođena 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, i M. S. rođen 1977. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U obavljenom intervjuu L. A. je izjavila da su je oko 19:30 u ulici Briješće M. J. i M. S. nasilno uveli u auto, upućivali joj prijetnje i nanijeli povrede. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede.

M. J. i M. S. su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela nasilničkog ponašanja i protivpravnog lišavanja slobode.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, a o slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.