Crna hronika
0

Dva maloljetnika osumnjičena za ubistvo zeničkog taksiste Hasana Bilala

FENA
Zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv dviju starijih maloljetnih osoba koje se dovode u vezu s ubistvom zeničkog takstiste Hasana Bilala (49) podnijelo je tokom jučerašnjeg dana Kantonalno tužilaštvo u Zenici, izjavio je za Fenu Sead Kožo, portparol Tužilaštva.

«Oba lica odranije su poznata po izvršenju krivičnih djela, zbog čega su i osuđivana», kazao je Kožo, i dodao da policija i tužilaštvo radi zaštite identiteta osumnjičenih ne mogu saopćiti njihova imena ni inicijale.

Dvojica osumnjičenika duži period bila su pod nadzorom istražitelja MUP-a i Tužilaštva ZDK-a, a dosadašnjom istragom je potvrđeno da je sumnja u njihovu povezanost s ubistvom Bilala bila opravdana.

Taksist iz Zenice Hasan Bilal pronađen je ubijen iz vatrenog oružja 27. novembra 2007.u jutarnjim satima u Dubravama kod Visokog. Prema informacijama policije, Bilal je vozilom 'škoda octavia' (372-T-389), crvene boje, 26. novembra u kasnim poslijepodnevnim satima u pravcu Visokog odvezao dvojicu nepoznatih muškaraca. Vozilo ubijenog taksiste pronađeno je nekoliko dana kasnije u sarajevskom naselju Stup.