MUP KS
0

Državljanka SAD-a krala bakarne oluke sa zgrada

FENA
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je tokom jučerašnjeg dana teške krađe, razbojništva, pronalazak droge i hapšenja.

Općina Centar: Dvoje kralo bakarne oluke

Policija je uhapsila B. A. (24) iz Sarajeva i Č. A. (21), državljanka Sjedinjenih Američkih Država, privremeno nastanjena u Sarajevu, zbog osnova sumnje da su počinili tešku krađu. B. A. i Č. A. su u ulici Alipašina ukrali bakarne oluke sa stambene zgrade. Prilikom pregleda kod B. A. su pronađeni ukradeni bakarni lim i pribor za rezanje lima.

Uhapšen kradljivac u vozilima

H. E. (25) uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu. Postoje osnovi sumnje da je on u ulici Andreja Andrejevića izvršio tešku krađu u putničko vozilo “Škoda Felicija” vlasništvo S. H. iz Sarajeva.

U Novom Gradu opljačkana radnica kladionice

U ulici Trg solidarnosti dvije maskirane osobe izvršile su razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici “ Derby” d.o.o. Mostar. Razbojnici su zaprijetili nožem i odnijeli novac, tašnu s ličnim dokumentima i mobilnim telefonom.

Novo Sarajevo: Uhapšen razbojnik

Policija je uhapsila I. S. (23) zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo u pokušaju. On je u ulici Zmaja od Bosne krivično djelo izvršio na štetu malodobnog I. J. iz Sarajeva. Novi Grad: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Policija je uhapsila B. A. (31) zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". Prilikom pregleda kod njega su pronađeni paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu "speed", 11 sjemenki koje asociraju na opojnu drogu "marihuana" i nož na preklapanje.