Crna hronika
78

Drogirani turski državljanin napao policajce u Travniku

Piše: E. F.
Dvadesetčetverogodišnji državljanin Republike Turske inicijala T. A. napao je policajce na autobuskoj stanici u Travniku nakon što su ga pokušali legitimisati dok je pod utjecajem narkotika ležao na stanici.

Naime, cijela drama se dogodila nešto iza dva sata ujutro, kada je policijskoj stanici u Travniku prijavljeno da u prolazu - suterenu ispod autobuske stanice u Travniku leži nepoznata muška osoba.

Odmah je na mjesto događaja upućena policijska patrola koja je prilikom pokušaja legitimisanja osobe fizički napadnuta i vrijeđana.

Kako nezvanično saznajemo, T. A. je bio pod utjecajem narkotika i prema policajcima je pokazao izuzetnu agresivnost i to do te mjere da su na mjestu događaja morale intervenirati dvije policijske patrole kako bi ga savladale. Na koncu su to i uspjeli te su ga uz upotrebu fizičke sile i sredstava za vezivanje priveli u PS Travnik.

Nakon hapšenja, prilikom pretresa su kod njega pronađena četiri paketića marihuane.

Prema riječima Rusmira Prohana, glasnogovornika MUP-a SBK, osumnjičeni je još uvijek na saslušanju u policijskim prostorijama. Tek nakon kriminalističke obrade ustanovit će se za koja se djela tačno sumnjiči.

"Za sada mu se na teret stavljaju krivična djela zloupotrebe droga i napad na policijske službenike, ali ćemo nakon saslušanja znati više detalja", kazao nam je Prohan.

O cijelom slučaju će biti obaviještena i Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Travnik, radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Međutim, kako saznajemo, turski državljanin je najvjerovatnije student jednog od travničkih fakulteta koji su otvorili svoja vrata i za strane državljane.

Trenutno na području SBK boravi oko 300 studenata iz Turske. Posljednjih dana glavni su protagonisti nekoliko prekršaja u ovom kantonu, a sada se jedan od njih sumnjiči i za više krivičnih djela.