Crna hronika
32

Drama u Glamoču: Razbojnici kidnapovali par, pretukli ih i opljačkali

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Banjalučka policija intenzivno traga za razbojnicima koji su u noći sa srijede na četvrtak presreli dvije osobe, kidnapovali ih njihovim vlastitim vozilom, pretukli ih i opljačkali.

Drama se okončala u mjestu Prljani oko 6:30 sati ujutro pored magistralnog puta Rogolji-Glamoč, opština Glamoč. Tada su zapravo policiji mještani prijavili da se pored ceste nalaze momak i djevojka sa vidnim tjelesnim povredama.

Povrijeđenima je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Livno te je ustanovljeno da je djevojka teško povrijeđena dok je muškarac zadobio lakše povrede. Djevojka je prebačena u kantonalnu bolnicu u Livnu gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

U razgovoru sa oštećenima utvrđeno je da su istog dana pola sata poslije ponoći dva nepoznata maskirana izvršioca na magistralnom putu Rogalji-Glamoč, u mjestu Podovi, opština Mrkonjić Grad, presreli putničko vozilo marke Opel u kojem su se nalazili oštećeni.

Kada su ugledali vozilo posegnuli su za automatskom puškom koju su imali kod sebe i pucali su u gume automobila. Prijeteći paru u vozilu od njih su iznudili 200 KM.

Potom su maskirani razbojnici ušli u automobil i vozili oštećene prema Glamoču.

Međutim, izbušene gume u koje su ranije pucali onemogućile su daljnje kretanje te su zaustavili vozilo, nakon nekoliko kilometara.

Nakon što su se udaljili od glavnog puta ostavivši vozilo iza sebe, vezali su ih i podesnim predmetom im nanijeli teške tjelesne povrede u predjelu glave i tijela.

Razbojnici su potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka i Kantonalnog tužilaštva Livno, koji su naložili da policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Livno i Policijske stanice Glamoč, poduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela razbojništva i protivpravnog lišavanja slobode.