Istraga je u toku
25

Dragan Gakić tvrdi da nije učestvovao u incidentu u Stocu i da njegov automobil nije korišten

A. L.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nakon što je Klix.ba došao do informacije da je više osoba uhapšeno u Hercegovačko-neretvanskom kantonu poslije napada na četvoricu mladića u Stocu, našoj redakciji se javio Dragan Gakić koji demantuje svoje učešće u incidentu.

Prema operativnim podacima iz Federalne uprave policije potvrđeno nam je da je on vlasnik automobila marke Golf VI koje je učestvovalo u incidentu. Ipak, on tvrdi da njegovo vozilo nije korišteno u incidentu, kao i da on nije učestvovao.

"Na svom portalu ste danas, 9.4.2024. objavili vijest 'Policija uhapsila više napadača na mladiće u Stocu, otkriven identitet trojice vlasnika automobila', u kojem ste naveli kako su poznata imena dvojice momaka koji su vlasnici automobila s kojima je presreten put, a zatim pretučeni mladići. Dalje navodite da je vlasnik vozila Golf VI Dragan Gakić. U vezi prethodno navedenog tražim da u skladu sa Zakonom o zaštiti od kleveti na vašem portalu objavite demantij pošto ja, Dragan Gakić, nisam sudjelovao u navedenom incidentu niti je moje vozilo korišteno za navedene radnje", kazao je Gakić.

Inače, iz FUP-a nam je rečeno da je nakon incidenta uhapšeno više osoba i da se nad njima trenutno vrši kriminalistička obrada, a kao operativna informacija na kojoj i dalje rade je naveden podatak da je korišten Gakićev auto.

Prethodno je MUP HNK objavio saopćenje u kojem je opisano šta se dogodilo.

Kako su naveli, u noći sa subote na nedjelje oko 00:10 sati u Policijsku stanicu Stolac M. A. (2004) iz Poplašića - Stolac je prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nn registarskih oznaka.

"Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izašla grupa od oko 10 lica, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu", saopćeno je.

Zajedno s prijaviteljem u vozilu s su se nalazili E. G. (2003) iz Stoca, D. B. (2002) iz Gorice-Stolac i F. B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D. B. upućen na CUM Mostar, dok su E. G., M. A, i F. B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar.