naselje Dolina Sunca
11

Donosimo detalje pucnjave u Mostaru u kojoj je ranjen policajac

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Noćas oko dva sata u pucnjavi koja se desila u južnom dijelu Mostara, u naselju Dolina Sunca, ranjen je policajac.

Iz MUP-a HNK su saopćili kako je oko 1:50 noćas u Operativni centar PU Mostar nepoznata osoba prijavila da se u ulici Maršala Tita, naselje Dolina Sunca, nalazi više sumnjivih osoba.

"Policijska patrola je za kratko vrijeme stigla na mjesto događanja gdje je zatekla četiri maskirane osobe koje ulaze u putničko vozilo nepoznatih registarskih oznaka. U pokušaju policijskih službenika da službenim vozilom onemoguće bijeg osumnjičenim osobama te osobe ispaljuju hice u smjeru službenog policijskog vozila te jedan hitac ranjava policijskog službenika koji je prebačen u bolnicu i van životne je opasnosti", stoji u saopćenju.

Ubrzo je na mjesto incidenta stiglo je više policijskih patrola koje su blokirale uži i širi dio terena te pokrenule opsežnu operativnu potragu za osumnjičenim osobama. Trenutno se na terenu vrši uviđaj i traje kriminalističko-operativna istraga policijskih snaga MUP-a HNK, zajedno s nadležnim tužilaštvom.

Kako saznajemo, na policajce je pucano rafalno iz "duge cijevi", a ranjeni policajac je mlađe životne dobi i smješten je u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić". Također, potvrđeno nam je da je riječ o pljački objekta.