{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doboj: Uhvaćeni kradljivci Mercedesa vrijednog 100.000 KM

8.8.2015. u 16:59
67
43
Doboj: Uhvaćeni kradljivci Mercedesa vrijednog 100.000 KM
67
Doboj: Uhvaćeni kradljivci Mercedesa vrijednog 100.000 KM
Dvije osobe i to D. R. i P. B. iz Bijeljine uhapšeni su jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe kada su na području općine Derventa ukrali Mercedes vrijedan 100.000 KM. Za još jednim saučesnikom, J. K. iz Banje Luke, još uvijek se traga.
Naime, policijski službenici Sektora krim policije CJB Doboj su radeći na rasvjetljavanju ove krađe utvrdili da su D. R. i P.B. 20. jula Mercedesa ukrali na području općine Derventa i ito iz kruga privrednog društva SANINO d.o.o. Derventa.

Potom je ovaj par vozilo prevezao na područje opštine Banja Luka gdje su vozilo predali vozilo J. K. a ptom je ono prebačeno na prikrivenu lokaciju u cilju njegove dalje preprodaje i pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a RS navedeno vozilo locirali i pronašli na području grada Banja Luka, nakon čega je ono
vraćeno oštećenom.

Za kradljivcima je odmah raspisana potraga, a D.R. je uhapsila Granična policija na prelazu između Herceg Novog i Trebinja.

Jučer je u Trebinju uhapšen P.B.. Nad dvojicom osumnjičenih kradljivaca izvršena kriminalistička obrada i isti su predati u nadležnost OT Doboj, dok je trećeprijavljena osoba J.K. trenutno nedostupno i za istim je raspisana potraga od strane MUP-a RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: