Dvije osobe povrijeđene
63

Djevojka smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kalesije

Piše: A. K.
Foto: Infoplus.ba
Foto: Infoplus.ba
Jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije povrijeđene u teškoj saobraćajoj nesreći koja se sinoć oko 22:15 sati dogodila na putu Gornji Rainci - Rainci, na području općine Kalesija.

Kako su naveli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, do ove saobraćajne nesreće je došlo kada je 20-godišnja N. M. iz Kalesije izgubila kontrolu nad automobilom Opel Astra, a potom udarila u betonski stub pored puta.

Kako su precizirali iz MUP-a TK, tom prilikom N. M. je smrtno stradala, dok su dvije osobe koje su bile s njom u automobilu zadobile povrede te su prevezene u Univerzitetski klinički centar u Tuzli radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Foto: Infoplus.ba
Foto: Infoplus.ba

Devetnaestogodišnja saputnica E. D. iz Kalesije je zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili i zadržana je na daljnjem liječenju, dok je 20-godišnji T. K. također iz Kalesije zadobio lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj su na mjestu nesreće obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala 20-godišnja Neira Mujkić.