Izvještaj MUP-a KS
2

Detalji ubistva u Sarajevu: Na Ramića pucano iz vozila u pokretu, traga se za još jednom osobom

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
MUP Kantona Sarajevo objavio je izvještaj o jučerašnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Pofalići, u kojoj je ubijen mladić Mehmed Ramić.
Policija je, kako se navodi, u 21:15 sati obaviještena da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Zmaja od Bosne, u općini Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u smjeru drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih osoba.

"Izlaskom na mjesto događaja potvrđeni su navodi prijave. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt M. R., rođenog 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen", stoji u izvještaju policije.

Kako smo već objavili, riječ je o Mehmedu Ramiću.

Dalje se navodi da je na mjestu događaja zatečen A. J., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu.

"U 23:50 sati A. J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistva i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", navode iz MUP-a.

Klix.ba je pisao da je riječ o Amelu Jašareviću, zvanom Šaja, a motiv nije poznat, osim toga da su se ranije ove sedmice posvađali.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

"Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu s izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i osoba A. K., rođena 1991. godine, nastanjena u Sarajevu, za kojom se traga. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", zaključuje se u informaciji.

Za Klix.ba je potvrđeno da se traga za Adelom Kabašem.