Crna hronika
660

Detalji ubistva na Ilidži: U pucnjavi s policijom ubijen Nedim Delić

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U sinoćnjoj pucnjavi na Ilidži u blizini kružnog toka ubijen je Nedim Delić (1991.) iz Sarajeva, saznaje Klix.ba. Ubijeni i još tri osobe osobe su prethodno opljačkali prodavnicu Amko komerc u naselju Vogošća u 01:10 sati, a onda se dali u bijeg.

Policijske patrole su krenule za automobilom marke VW Pasat svijetloplave boje u kojem su se nalazili pljačkaši, a nakon organizirane policijske potjere, izvršioci su sustignuti na kružnom toku u ulici Butmirska cesta. Pljačkaši su napustili vozilo i pobjegli u krug vanjskog skladišta poslovnice Elektrodistribucije Ilidža.

"Tokom hvatanja izvršilaca došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Jednu osobu je upucao policajac, a tri osobe su uhapšene. Na mjesto nesreće je izašla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a ljekar je konstatovao smrt pogođene osobe. Zbog sumnje da su počinili djela teške krađe, organiziranog kriminala i napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, uhapšeni su B. A. (1987.) i B. J. (1994.) obojica iz Sarajeva, dok je u bjekstvu bio Dž. S. (1991.), također iz Sarajeva, koji je u jutarnjim satima pronađen i uhapšen s povredama u predjelu lijeve noge, nanesene vatrenim oružjem", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS.

On je prevezen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) radi ukazivanja ljekarske pomoći. U pomenutom automobilu marke VW Pasat s nepripadajućim registarskim tablicama pronađeni su i izuzeti otuđeni predmeti. Tokom uviđaja je pronađena automatska puška, pištolj i fantomke.

Uviđajem rukovode tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS i sudski vještak medicinske struke. Pripadnici MUP-a KS uviđaj su vršili i u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo, jer je do ubistva došlo u neposrednoj blizini.