Završen uviđaj
26

Detalji ubistva i samoubistva kod Foče: Kuća bila zaključana, pronađen i pištolj

E. A.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je kasno sinoć obavljen uviđaj u Miljevini kod Foče beživotna tijela supružnika R.A (69) i M.A. (61) odvezena su u prosekturu Univerzitetske bolnice u Foči gdje će danas biti obavljena obdukcija, potvrdio je za Klix.na Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju.
Vukanović je kazao da se još uvijek provodi istraga o tragičnom događaju kojom rukovodi tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju.

"Sa lica mjesta su izuzeti svi tragovi koji mogu poslužiti kao dokazi i tijela nastradalih prebačena su u prosekturu Univerzitetske bolnice u Foči gdje će se danas po naredbi tužioca izvršiti obdukcija", izjavio je Vukanović.

Prema još nepotvrđenim informacijama muškarac je vatrenim oružjem ubio suprugu pa sebe u njihovoj porodičnoj kući u Miljevini.

Tijela supružnika Andrić pronađena su jučer oko 17.00 sati nakon prijave policiji koja je pronašla tijela sa ozljedama uzrokovanim upotrebom vatrenog oružja.

Motivi su još uvijek nepoznati, međutim nezvanično saznajemo da je kuća u kojoj se dogodilo ubistvo i samoubistvo bila zaključana, te da je kraj beživotnih tijela pronađen pištolj.

"Policija radi na prikupljanju dokaza i utvrđivanju činjenica, a svi detalji bit će poznati nakon što se završi istraga", kazao je Vukanović.