Članovi FK Iskra Stolac
94

Detalji napada u Stocu: Navijači Zrinjskog napali trojicu nogometaša i jednog maloljetnika

A. L.
Nakon što su u nedjelju navečer pretučena četiri mladića u Stocu, oglasio se Fudbalski klub Iskra Stolac iz kojeg otkrivaju da su u pitanju njihovi članovi koje su napali navijači Zrinjskog.
Kako su naveli, jučer su trojica njihovih nogometaša odigrala utakmicu protiv Lokomotive i ostali na iftaru. Kasnije su gledali utakmicu Velež - Borac u Vrapčićima i krenuli kući. Tada dolazi do incidenta.

"U mjestu Masline kod Stoca presrela su ih četiri vozila u kojima su bili Ultrasi, navijači Zrinjskog. Divljački su ih udarali svime i svačim te im nanijeli povrede i polomili vozilo", naveli su iz Iskre.

Kako objašnjavaju, u vozilu su se nalazila tri igrača njihovog kluba i jedan maloljetni dječak. Oni su nakon napada prevezeni u bolnicu Južni logor.

"Moglo se svašta desiti i da padne ne daj Bože mrtva glava. Apelujemo na nadležne institucije da što prije uhvate počinioce ovog divljačkog i kukavičkog djela i da ih najoštrije kazne. Još jednom - naši zlatni momci želimo vam sve najbolje i hvala vam na jučerašnjoj igri i pobjedi koja je u drugom planu", dodali su iz Iskre.

Ranije se o incidentu oglasio i ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar.

Kako je kazao, od MUP-a i Tužilaštva očekuje reakciju, "brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca - ništa manje od toga."

"Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki. Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove porodice", rekao je ministar.