Crna hronika
81

Dana Škrba osuđena na 14 godina zatvora za ubistvo Mustafe Bukvića

Piše: N. J.
Sa jednog od suđenja Dani Škrbi (Foto: Arhiv)
Sa jednog od suđenja Dani Škrbi (Foto: Arhiv)
Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je danas 14-godišnju zatvorsku kaznu Dani Škrbi zbog ubistva fotografa Mustafe Bukvića na Dobrinji, potvrdila je za portal Klix.ba odvjetnica Indira Karahodžić koja je zastupala Danu Škrbu u ovom slučaju.

Presuda je donesena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice optužene sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo. Time je praktično donesena presuda pravosnažna budući da se prihvatanjem sporazuma sa Tužilaštvom odbrana odrekla prava na žalbu.

"Za ovo djelo je predviđena kazna od deset godina do dugotrajnog zatvora, tako da su se sve strane u postupku na kraju složile da je 14-godišnja kazna zatvora adekvatna", kazala je odvjetnica Karahodžić.

Ubistvo se dogodilo 23. februara prošle godine, kada je Dana u podrumu fotografske radnje na Dobrinji skalpelom preklala Bukvića. Sud je pri izricanju presude donio odluku i o produženju pritvora za Škrbu, koja se nalazi u zatvoru u Tuzli. Ona će tu i ostati do pravosnažnosti presude, a odvjetnica Karahodžić je kazala da će ona tražiti da se Škrba prebaci u zatvor Kula u Istočnom Sarajevu. Škrba se u pritvoru porodila te je njen sin zajedno sa njom u zatvoru.