Bio 5 godina u bjekstvu
198

Damir Mehić zvani Bibi nakon dvije godine pušten iz pritvora u Tuzli

A. K.
Damir Mehić zvani Bibi
Damir Mehić zvani Bibi
Damir Mehić zvani Bibi koji je uhapšen nakon petogodišnjeg bjekstva danas je pušten iz pritvora u Tuzli u kojem je bio od januara 2018. godine, potvrđeno je za Klix.ba.
Damir Mehić zvani Bibi iz Tuzle, osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva, koji je pet godina bio u bjekstvu, uhapšen je u januaru 2018. godine. Dvije godine kasnije po odluci Kantonalnog suda u Tuzli on je pušten na slobodu.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Tuzli pušten je danas u poslijepodnevnim satima, ali mu je nadležni sud odredio mjere zabrane koje je predložilo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Kako saznajemo, Mehiću je zabranjeno napuštanje prebivališta koje ima u Tuzli, oduzete su mu putne isprave, zabranjen mu je izlazak iz Bosne i Hercegovine, a u obavezi je i da se jednom sedmično javlja Policijskoj upravi Tuzla.

Kako je predložilo Tužilaštvo TK, a što je prihvatio Kantonalni sud u Tuzli, Mehiću će izrečene mjere zabrane trajati do okončanja sudskog postupka koji traje već skoro dvije godine.

Sudski postupak se odnosi na krvavi obračun iz 22. juna 2013. godine koji se odvio u centru Tuzle, tačnije ispred ugostiteljskog objekta Sagittarius.

Tom prilikom smrtno je stradao Emir Džinić, dok je s jedne strane povrijeđen Denis Rahmanović te s druge braća Amir i Nail Hodžić. Kao osumnjičeni po optužnici Tužilaštva TK su navedeni Damir Mehić zvani Bibi, Amir Lisičić, Amir Mehić, Denis Rahmanović i Mersed Mehanović.

Damir Mehić je od tada bio u bjekstvu sve do januara 2018. godine. Nakon krvavog obračuna Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK za njim je raspisalo potjernicu po kojoj je i uhapšen na Jahorini.

U cilju dolaska do svih detalja oružanog sukoba dvije tuzlanske kriminalne grupe na mjestu događaja krajem oktobra prošle godine realizirana je rekonstrukcija, a doslovce opsadno stanje od policijskih službenika dva dana vladalo je u strogom centru Tuzle.