|

Damir Mehić zvani Bibi nakon dvije godine pušten iz pritvora u Tuzli

Damir Mehić zvani Bibi nakon dvije godine pušten iz pritvora u Tuzli
198
A. K.
25.2.2020. u 19:00
56
komentara
198

dijeljenja
Damir Mehić zvani Bibi nakon dvije godine pušten iz pritvora u Tuzli Damir Mehić zvani Bibi
Damir Mehić zvani Bibi koji je uhapšen nakon petogodišnjeg bjekstva danas je pušten iz pritvora u Tuzli u kojem je bio od januara 2018. godine, potvrđeno je za Klix.ba.
Damir Mehić zvani Bibi iz Tuzle, osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva, koji je pet godina bio u bjekstvu, uhapšen je u januaru 2018. godine. Dvije godine kasnije po odluci Kantonalnog suda u Tuzli on je pušten na slobodu.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Tuzli pušten je danas u poslijepodnevnim satima, ali mu je nadležni sud odredio mjere zabrane koje je predložilo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Kako saznajemo, Mehiću je zabranjeno napuštanje prebivališta koje ima u Tuzli, oduzete su mu putne isprave, zabranjen mu je izlazak iz Bosne i Hercegovine, a u obavezi je i da se jednom sedmično javlja Policijskoj upravi Tuzla.

Kako je predložilo Tužilaštvo TK, a što je prihvatio Kantonalni sud u Tuzli, Mehiću će izrečene mjere zabrane trajati do okončanja sudskog postupka koji traje već skoro dvije godine.Sudski postupak se odnosi na krvavi obračun iz 22. juna 2013. godine koji se odvio u centru Tuzle, tačnije ispred ugostiteljskog objekta Sagittarius.

Tom prilikom smrtno je stradao Emir Džinić, dok je s jedne strane povrijeđen Denis Rahmanović te s druge braća Amir i Nail Hodžić. Kao osumnjičeni po optužnici Tužilaštva TK su navedeni Damir Mehić zvani Bibi, Amir Lisičić, Amir Mehić, Denis Rahmanović i Mersed Mehanović.

Damir Mehić je od tada bio u bjekstvu sve do januara 2018. godine. Nakon krvavog obračuna Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK za njim je raspisalo potjernicu po kojoj je i uhapšen na Jahorini.U cilju dolaska do svih detalja oružanog sukoba dvije tuzlanske kriminalne grupe na mjestu događaja krajem oktobra prošle godine realizirana je rekonstrukcija, a doslovce opsadno stanje od policijskih službenika dva dana vladalo je u strogom centru Tuzle.
Prijavi grešku


Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...