Otkriveni počinioci teških krađa u TK
0

Četvorka oštetila telekom operatere za oko 100.000 KM

Sarajevo-x.com
Dvije maloljetne i dvije punoljetne osobe iz Lukavca i Tuzle lišene su slobode zbog sumnje da su u periodu mart - oktobar 2011. godine izvršili teške krađe nad devet baznih stanica BH Telecoma, M:tela i Eroneta, pričinivši štetu telekom operaterima od oko 100.000 KM. Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni su pušteni na slobodu, a o događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
"Rasvijetlili smo 21 krivično djelo teških krađa nad devet baznih stanica na lokacijama u Brgulama, Pogriocima, Čanićima, Lipnici i Ravnoj Trešnji. Identifikovali smo S. Đ. (18) iz Lukavca, T. V. (18) iz Lukavca, M. J. (17) iz Tuzle i M. H. (17) iz Tuzle, koji su otuđili akumulatore, UPS uređaje, uređaje za videonadzor, klima uređaje, elektromotore, ispravljače, elektroosigurače i sklopke, te drugu elektroopremu i uređaje. Vrijednost ukradenih uređaja procijenjena je na oko 100.000 KM", kazao je policijski službenik PS Zapad Edin Delić, koji je radio na identifikaciji počinilaca teških krađa.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Službenici Policijske stanice Zapad nastavljaju operativni rad, a prema našim saznanjima slijede nova hapšenja osoba koje se sumnjiči da su učestovovale u krađama baznih stanica.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis