Crna hronika
264

Četveromjesečni dječak je preminuo nakon što ga je otac bacio na fotelju

Piše: E. F.
Četveromjesečni dječak iz Sarajeva preminuo je u subotu usljed udarca tupog predmeta u njegovu glavu, i to nakon što ga je otac Eldar Leđen, izrevoltiran plačem, bacio na fotelju sa drvenim držačima.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i patolog Hamza Žujo, kazavši da je obdukcija pokazala da je smrt nastala udarcem u glavu djeteta.

"Udar tupine je bio koban za mališana", kazao nam je Žujo.

Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenog Leđena kazao nam je da njegov klijent nije imao namjeru da ubije svoje dijete.

"Moj klijent nije želio ovakav ishod, plakao je za svojim djetetom i zvao Hitnu pomoć. Radi se o tome da je ostao sam sa djetetom koje je bilo gladno i on je pokušavao da mu da hapu, da ga nahrani. Međutim, dijete nije htjelo i on ga je bacio na fotelju. Međutim, ta fotelja je imala drvene držače u koje je dijete udarilo", kazao je Mehmedbašić za Klix.ba

Podsjećamo, beba je preminula u subotu u sarajevskom naselju Švrakino Selo kada je na intervenciju pozvana i služba Hitne medicinske pomoći. No ljekari, uprkos reanimaciji nisu uspjeli oživjeti mališana. Tada je sa njim u iznajmljenom stanu u ulici Avdhe Hodžića bio njegov otac, Eldar Leđen dok je majka djeteta Indira P. bila na poslu.

Hitnu pomoć je, nakon što dijete nije reagovalo, pozvao otac Eldar Leđen, a koji je čuvao sina dok je njegova supruga radila. Navodno, u jednom trenutku mališan je zaplakao, a Leđen ga je bacio na fotelju sa drvenim držačima. Dijete je tom prilikom udarilo glavom u jedan od držača i ostalo mrtvo na mjestu.

Leđen je odmah pozvao Hitnu pomoć i suprugu kojoj je kazao da dijete nije dobro.

Hitna pomoć je o cijelom slučaju obavijestila policiju koja je roditelje privela na saslušanje. U prvi mah oboje su tvrdili da im je dijete ispalo da bi na koncu Eldar sve priznao tokom saslušanja u policiji.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva dok je njegova supruga puštena na slobodu.