{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čađo: Brzo ćemo imati epilog u slučaju pronalaska oružja

S
10.1.2012. u 16:15
0
6
Čađo: Brzo ćemo imati epilog u slučaju pronalaska oružja
0
Čađo: Brzo ćemo imati epilog u slučaju pronalaska oružja
Stanislav Čađo
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je da već ima određenog napretka u istrazi u vezi sa naoružanjem i municijom pronađenim u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci uoči proslave jubileja Republike Srpske.
"Ne sumnjam da ćemo veoma brzo imati epilog u ovom slučaju", rekao je Čađo novinarima u Brčkom i dodao da je istraga, koja je odvija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, u toku.

Čađo je rekao da je iznenađen brzinom kojom se šire spekulacije u vezi sa naoružanjem i municijom pronađenim u sportskoj dvorani Borik.

"U ovom slučaju bolje je reći da se šire zle namjere, međutim MUP RS sve događaje za čije je obezbjeđenje odgovoran, obezbjeđuje na veoma profesionalan način, a rezultat takvog rada je otkrivanje određene količine oružja i eksploziva, koja nije zanemariva", istakao je Čađo.

On je dodao da će MUP ovako raditi i ubuduće, a da je ovo, što je sada otkriveno, samo potvrda profesionalnog rada MUP-a.

Čađo je demantovao da je ranije, pred početak obilježavanja jubileja RS u Banjaluci, MUP imao saznanja o ovome.

"Da smo imali bilo kakva saznanja preduzimali bismo određene mjere. Mi tih saznanja do početka obilježavanja jubileja nismo imali. Sva naša saznanja govorila su da će se događaj održati u atmosferi uobičajenoj za takve događaje", naglasio je Čađo.

Prema njegovim riječima, policija Srpske nikada ništa ne prepušta slučaju niti eventualnosti koje mogu da iznenade, pogotovo u negativnom smislu.

Prema saznanjima Srne u MUP-u Republike Srpske, u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci, uoči obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske, policija je pronašla nekoliko kilograma plastičnog eksploziva velike razorne moći, više bombi, snajper i automatsku pušku. Oružje je pronađeno prilikom pregleda dvorane Borik 8. januara na skrivenom mjestu, na tribinama nasuprot centralne bine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: