Crna hronika
70

Burna noć u Sarajevu: Pucnjava, krađa, pljačka i hapšenja obilježili subotu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prvi dan vikenda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine protekao je burno. Nekoliko pljački, hapšenja i pucnjava obilježile su subotu u Sarajevu.

U ulici Sagrdžije do broja 2, na području sarajevske općine Stari Grad, sinoć je oko 22: 25 sati došlo do pucnjave. Policijska stanica Stari Grad je obavještena da je u navedenoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je tom prilikom jedna osoba zadobila povrede. Policija je na mjestu nesreće zatekla osobu inicijala A.K. (1990). nastaljen na Ilidži, koji je imao povredu u predjelu desne noge (nadkoljenica). Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć na Klinici urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za Ortopediju.

Tri osobe jučer su oko 15:45 sati, uz prijetnju nožem, u tramvaju na Skenderiji opljačkale osobu inicijala A.I. iz Sarajeva. Tom prilikom uzeli su mu novčanik u kojem su se nalazili lični dokumenti i novac. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilašva Kantona Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršilaca.

Oko 19:45 sati policijski službenici Druge Policijske uprave, uhapsili su osobu inicijala S. Z. (1956.) iz Sarajeva, zbog sumnje da je opljačkala Konzum u ulici Grbavička broj 46. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilašva Kantona Sarajevu, a imenovana je u 21:15 sati predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje uhapšenih osoba Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a.