Crna hronika
43

Brutalno pretučen predsjednik udruženja Evropski put Roma

FENA
Mehmed Mujić (Foto: Klix.ba)
Mehmed Mujić (Foto: Klix.ba)
U brčanskom naselju Suljagića Sokak danas je neidentifikovana grupa huligana brutalno pretukla Mehmeda Mujića, predsjednika udruženja Evropski put Roma, saradnika za romska pitanja u Vladi TK, vijećnika u Općinskom vijeću Tuzla i člana Vijeća nacionalnih manjina pri Federalnom parlamentu BiH, saopćeno je iz Udruženje građana "Evropski put Roma" Tuzla.

Navode da se napad dogodio bez ikakvog povoda i naznake, a Mujić je brutalno pretučen i nanesene su mu teške povrede.

"U toku napada pričinjena je veća materijalna šteta na njegovom privatnom automobilu. Brutalnost ovog napada se ogleda i u činjenici da egzekutori nisu imali sluha ni zbog činjenice da je s Mehmedom Mujićem u automobilu bio i njegov devetogodišnji sin", ističe se.

Navode da je Mehmed Mujić zbrinut u brčanskoj bolnici, a o svemu su informirani predstavnici policije u Brčko Distriktu BiH.

"Pozivamo sve nadležne institucije da se uključe u rasvjetljavanje ovog bjesomučnog divljanja i adekvatno kazne počinitelje, te da se poduzmu sve neophodne mjere na potpunom rasvjetljavanju ovog nemilog događaja i otkriju i kazne nalogodavci napada na humanistu Mehmeda Mujića", ističu iz Udruženja građana Evropski put Roma Tuzla.