Vršili teške krađe
0

Brod: Zbog počinjenih kaznenih djela dvije osobe uhapšene

FENA
Policijski službenici Policijske stanice (PS) Brod uhapsili su I.J. i D.M., oba s područja općine Brod, zbog osnova sumnje da su na području Broda počinili više kaznenih djela teške krađe, saopćeno je iz Centra javne sigurnosti (CJS) Doboj.

Oni se sumnjiče da su tokom noći 6.novembra na parkingu u Ulici Krajiških brigada u Brodu provalili u tri teretna motorna vozila odakle su otuđili alat i gorivo.

"Izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje kao član kućanstva koristi I.J., prilikom čega su pronađeni predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa navedenim kaznenim djelima i to: puška M-48 s tri metka u spremištu i jedna čaura, 120 komada puščanih metaka, jedan pištoljski metak, dvije patrone i drugi predmeti (odjeća, različite vrste alata, veći broj osigurača elektrinstalacija vozila i dr.)“ stoji u priopćenju CJS Doboj.

U saopćenju se navodi da je prilikom pretresa putničkog motornog vozila koji koristi D.M., pronađeno i izuzeto 11 kanistera s oko 200 litara nafte i naftnih derivata, kao i drugi predmeti koji potječu ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela (različite vrste lampa, rezervnih sijalica, alata, pečat i iskaznica na ime oštećenog D.T. i drugi predmeti).

Nad navedenim osobama je u toku kriminalsitička obrada, a po dokumentiranju, protiv osumnjičenih će biti podignute kaznene prijave, saopćeno je iz CJS Doboj.