Krivci pobjegli s mjeste nesreće
0

Brčko: U udesu povrijeđena tročlana porodica

SRNA
U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila danas popodne na Malezijskom putu, sedam kilometara jugozapadno od Brčkog, četiri osobe zadobile su lakše povrede, među kojima je i tročlana porodica Čutura iz Petrinje, javlja dopisnik Srne.

Prema izjavi očevica Jasminke Mujagić, koja se nalazila u blizini, nesreću su izazvala dva automobila, koja su pretičući kolonu vozila koja se kretala prema Brčkom, "uletjela u makaze".

   "Vidjela sam sivi i plavi automobil koji su jurili pretičući sve, a u susret im je dolazio sivi automobil, koji je pokušao da izbjegne direktan sudar s njima, te je skrenuo udesno i naišao na bankinu. Tim vozilom, kasnije sam vidjela upravljala je žena,  koja je izgubila kontrolu nad vozilom i njen automobil je okrenuvši se na putu udario u vozilo iz suprotnog smjera, koji je sletio u kanal i prevrnuo se", rekla je Mujagićeva.

   Mujagićeva je ispričala da je pozvala policiju i sanitet i da je pomogla pri izvlačenju povrijeđenih iz prevrnutog automobila.

   "Dječak je bio obliven krvlju, a majka je vrištala, dok je otac sa povrijeđenom nogom još bio u autu", ispričala je Mujagićeva.

   Povrijeđeni su prevezeni u urgentni centar u Brčko, a dežurni hirurg Darko Lazić potvrdio je da je Ivan Čutura zadobio prelom noge u predjelu koljena, te da mu je preporučena operacija, dok je njegova supruga Slavica zadobila kontuzije po tijelu, a sin Josip lakšu povredu glave.

   Žena koja se nalazila u automobilu, koji je pokušao da izbjegne direktan sudar, takođe je lakše povrijeđena.
   Srna nezvanično saznaje da je policija na tragu automobilima "BMW" i "Mercedes", austrijskih registracija, koji su pretičući kolonu vozila skrivili saobraćajni udes i pobjegli s mjesta događaja.